Cresterea sanatoasa a parului nu este intotdeauna un lucru usor. Uleiuri de par, creme de par, masti de par, sampoane, produse de intretinere… exista o multitudine de produse disponibile pe piata care pretind ca va imbunatatesc calitatea parului, rezistenta si cresterea.

Cu toate acestea, in timp ce folosim tot felul de produse fanteziste de ingrijire a parului, avem tendinta sa uitam ca excesul de substante chimice si lipsa anumitor substante nutritive poate fi, de asemenea, motivul pentru diminuarea calitatii si caderii parului.

Mai jos gasiti o lista de vitamine care sunt esentiale pentru par:

Vitamina A

Vitamina A este esentiala pentru cresterea tuturor tipurilor de celule. Ajuta glandele pielii sa faca sebum, o substanta uleioasa care hidrateaza scalpul si mentine parul sanatos. Cartofii dulci, morcovii si spanacul sunt toate surse bune de vitamina A.

vitamina a

Complexul de vitamine B

Biotina din complexul de vitamine B este una dintre cele mai populare vitamine pentru cresterea parului.

Alte vitamine B din acest complex ajuta la crearea de celule rosii in sange necesare in transportul de oxigen si nutrienti catre scalp si foliculi de par, facilitand astfel cresterea parului.

Cerealele integrale, carnea, fructele de mare, frunzele verzi de salata sunt toate surse bune de vitamine B.

complex vitamine b

Vitamina C

Vitamina C creeaza colagen, care este o parte importanta a structurii părului. De asemenea, ajuta la absorbtia fierului, un mineral important pentru cresterea parului.

Sursele bune de vitamina C sunt capsunile, ardeii si citricele.

vitamina c

Cititi si: Ingrediente uimitoare din bucataria dvs. pentru un par mai lung si mai des

Vitamina D

Nivelurile scazute ale vitaminei D conduc la pierderea parului. In plus, vitamina D ajuta la crearea foliculilor de par. Razele directe ale soarelui sunt o sursa excelenta de vitamină D. Pestii grasi, uleiul de ficat de cod si unele ciuperci sunt alte surse bune ale vitaminei D.

vitamina d

Vitamina E

Vitamina E este o alta vitamina esentiala antioxidanta care incurajeaza cresterea parului. Sursele bune de vitamina E includ seminte de floarea-soarelui, migdale, spanac si avocado.

vitamina e

Poti cumpara de aici