De-a lungul anilor, sarea Epsom a fost utilizata in mai multe tratamente pentru sanatate si frumusete. Iata cateva beneficii minunate ale sarii Epsom.

sare epsom
Folosirea sarii epsom reprezinta o modalitate de a creste nivelul de magneziu din organism.

De-a lungul anilor, sarea Epsom a fost utilizata pentru mai multe tratamente legate de sanatate si frumusete.
Este o sare bazata pe magneziu, fata de cea traditionala bazata pe sodiu.
Studiile arata ca multi oameni duc lipsa de acest mineral datorita nivelurilor scazute de magneziu din alimente. Utilizarea sarii Epsom reprezinta o modalitate de a creste nivelul respectiv.

Are nenumarate beneficii pentru sanatate printre care vindecarea problemelor de piele, poate calma durerea, relaxa muschii, trata tusea. De asemenea, ajuta la detoxifierea organismului.

Beneficii minunate ale sarii Epsom:

1. Sporeste nivelul de magneziu

Nivelul adecvat de magneziu in organism este foarte important. Nivelurile scazute de magneziu pot fi din cauza alcoolismului sau a nivelurilor ridicate de calciu. Putem creste continutul de magneziu pur si simplu prin inmuierea picioarelor sau a intregului corp in apa adaugand sare Epsom. Acest lucru stimuleaza buna functionare a organismului si reduce riscurile de boli de inima, artrita, osteoporoza si tulburări digestive, chiar boli psihice.

2. Reduce stresul

Adaugarea sarii Epsom in apa de baie poate ajuta la reducerea stresului fizic si psihic. Cercetarile efectuate de Universitatea din Carolina de Nord arata ca deficitul de magneziu creste stresul si consumul de magneziu are un efect profund asupra stresului si excitabilitatii neuronale.

3. Elimina toxinele

Sulfatii din sarea Epsom sunt folositori pentru a scapa de toxinele din corp. Elimina de asemenea metalele grele din organism, reducand astfel si acumularea de substante nocive. Baile cu sarea Epsom pot ajuta in acest sens. Puteti face o baie de detoxifiere prin adaugarea a cel putin doua cesti de sare Epsom la apa de baie si stati 40 minute in apa.

4. Scapa de constipatie

Sarea Epsom este foarte benefica in ameliorarea constipatiei. Actioneaza ca un laxativ prin cresterea de apa in intestine si curata colonul de deseuri. Aceasta este o soluti temporata si nu are beneficii indelungate. Beti multe lichide in timp ce consumati sare Epsom pentru a preveni deshidratarea.

5. Reduce durerea si inflamatia

O baie calda care contine sare Epsom este cunoscuta pentru ameliorarea durerii si a inflamatiei usoare. Acest lucru face ca sarea sa fie benefica in a trata dureri musculare cauzate de lipsa magneziului din organism, astmul bronsic si migrenei. De asemenea, ajuta la reducerea stresului si relaxarii musculare.

6. Imbunatateste nivelul de zahar din sange

Nivelul adecvat de magneziu din organism reduce aparitia diabetului zaharat. Atat magneziul cat si sulful se gasesc din abundenta in sarea Epsom si contribuie la imbunatatirea capacitatii organismului de a produce si de a folosi insulina. Acest lucru reduce aparitia diabetului de tip 2.

Poti cumpara de aici