Cat de des te-ai ingrijorat ca pierzi prea mult par?
Mai jos gasiti o lista de produse pe care le puteti gasi cu usurinta in bucataria dvs. care va pot ajuta, de asemenea, sa aveti un par mai gros, mai lung si mai puternic.

1. Sucul de ceapa

Suna putin de moda veche, dar utilizarea sucului de ceapa a fost sugerata ca un remediu pentru a declansa cresterea parului cu multi ani in urma. Tot ce trebuie facut este sa taiati cateva cepe si sa le aplicati la nivelul scalpului. Puteti tine bucatile de ceapa timp de 15 minute iar apoi puteti spala parul cu sampon. Sucul de ceapa bogat in sulf va prezenta rezultate eficiente daca se utilizeaza o data pe saptamana.

2. Otetul de mere

Utilizarea otetului de mere este un alt mod de a declansa cresterea parului cu un efort minim. Adaugati 75ml din acesta la un litru de apa si utilizati-l pentru clatire dupa spalarea obisnuita a parului cu sampon. Aplicand o ceasca de solutie pentru clatirea finala, de ficare data dupa ce va spalati parul, veti ajuta la curatarea scalpului si la accelerarea cresterii parului.

otet de mere

Cititi si: Vitaminele necesare cresterii parului si sursele lor

3. Mierea

Dupa cum se pare, mierea nu are numai proprietati medicinale. Se poate folosi acest ingredient obisnuit, disponibil in fiecare bucatarie, pentru intarirea foliculilor de par. Pur si simplu adaugati o lingurita de miere la doua linguri de sampon, de doua ori pe saptamana. Antioxidantii din miere ajuta la eliminarea elementelor libere care dauneaza scalpului.

mierea

4. Amla pulbere si suc de lamaie

Faceti un amestec de doua lingurite de pulbere amla si suc de lamaie. Aplicati-o pe scalpul dumneavoastra pentru o perioada de timp inainte de spalarea parului. Clatiti bine parul cu apa calda. Cu cantitati uriase de antioxidanti si vitamina C, acest amestec stimuleaza cresterea si pigmentarea parului.

5. Sucul de cartofi

Cartofii sun bogati in vitaminele A, B si C. Se extrage sucul din cartofi prin taierea acestora felii. Aplicati sucul pe scalp inainte de spalarea parului si lasati-l timp de 15 minute. Spalati parul cu un sampon usor dupa aceea. Pentru cei care au firul subtire al parului, sucul de cartofi face minuni.

6. Morcovi

Morcovii sunt bogati in vitamine, minerale si antioxidanti. Aceste proprietati ajuta la revitalizarea foliculilor de par, ajutand astfel parul sa creasca mai mult si mai gros. Trebuie sa aplicati morcovul ras pe scalp timp de 15 minute inainte de spalarea parului. Daca este facut de doua ori pe saptamana, veti fi surprinsi de rezultate.

morcovi